top of page

Adviesbureau OverMorgen: "Bod Achterhoek ligt ver boven wat het rijk of provincie verwacht"

In een rapport (mei 2020) aangaande de Concept RES Achterhoek stelt het adviesbureau OverMorgen dat het bod van de Achterhoek van 1,35TWh voor 2030 veel hoger is dan nodig is:

"Het is echter de vraag of het vasthouden aan deze doelstelling met de bijbehorende flinke RES opgave wenselijk is. Een dergelijke opwekdoelstelling legt een enorme druk op het landschap, het elektriciteitsnet en de gemeentelijke organisaties. Daarnaast ligt de eigen gestelde opgave ver boven wat het Rijk middels de RES of de provincie middels het GEA van de regio verwacht."


Download het rapport hier:

Ontwikkeling energiemix RES regio Achter
.
Download • 817KB

(tekst gaat verder onder afbeelding)


Verdeelsleutel

Daarnaast wordt ook aangegeven wat het bod van de Achterhoek wel zou kunnen zijn o.b.v. logische verdeelsleutels: "Op basis van verschillende verdeelsleutels kan de opgave voor de Achterhoek worden berekend. De bandbreedte van de verdeling ligt tussen 0,5 TWh en 1 TWh, waar een gemiddelde regio 1,17 TWh (35 TWh / 30 regio’s) moet bijdragen"

Vanuit SOVW en andere bewonersgroepen vragen wij ons af waarom met deze opmerkingen niets gedaan is in het verdere RES-traject. Vandaar dat middels een brief naar alle Achterhoekse gemeenteraden gevraagd is om een aanpassing van deze absurde doelstelling voor 2030.

20210322 brief naar gemeenten Achterhoek
.
Download • 664KB

45 weergaven0 opmerkingen
bottom of page