top of page

LAAT JE STEM HOREN! - PETITIE TEGEN WINDTURBINES BLIJFT OPEN

Anderhalve week geleden werd met 600 fietsende Berkellanders een 'tussenpetitie' aangeboden om het ongenoegen te uiten over het initiatief 'Plan Avinkstuw'. Burgemeester Joost van Oostrum ontving uit handen van SOVW alvast 1786 handtekeningen van bezorgde Berkellanders. Inmiddels staat de teller al op 1900(!). Berkellanders die zich zorgen maken over de gezondheid van buren, geliefden, kinderen, opa's en oma's... mede-Berkellanders.


In de komende tijd zullen we ervaringen delen van omwonenden op andere plekken in Nederland, waar dergelijke industriële windturbines geplaatst zijn (weliswaar nog lang niet zo hoog als in het 'Plan Avinkstuw', maar de gevolgen zijn ook dan al dramatisch voor omwonenden). #wijzijngeenproeftuin


Inmiddels dringen de geluiden ook door in de gemeenteraad, blijkt uit de laatste raadsvergaderingen. Steeds meer partijen maken zich met ons zorgen over de gezondheid van onze inwoners. Met diverse fracties worden gesprekken gevoerd o.a. over het ontbreken van gezondheidskaders in het RODE beleid. Het laten horen van je stem heeft dus wel degelijk zin.


Laat je stem dus horen en teken de petitie hier: https://www.petities.com/omwonenden_tegen_xl_windturbines

54 weergaven0 opmerkingen
bottom of page